Author Archives: martin

Det vackra vädret och den tidiga våren visar sig inte minst genom att många börjat träna utomhus i stället för i en hall, så vi har bestämt oss för att det från och med april officiellt råder sommartid här på Olseröds hundcenter.

Hallen kommer förstås fortsätta vara tillgänglig så det tex går att boka den vid dåligt väder, men då antalet bokningar stadigt minskat under mars månad har vi valt att sluta med öppen träning och delar inte heller längre upp veckan i hinderdagar och hinderfria dagar. Avgiften blir också ett enhetspris på 150:-/timmen oavsett dag eller tid.

Det nya schemat och priset gäller från och med första april.

Välkomna.

laddstationIdag har det hunnits med en liten förbättring igen. En liten laddstation har hittat in i hallen mellan de två skåpen ovanför hyllan med alla träningsredskapen. Det finns en sladd för Androidtelefoner (grå) samt för gamla (vit) och nya (rosa) iPhones.

Tanken är främst att man ska kunna plugga in sin telefon så den inte kör slut på batteriet om man spelar musik när man tränar, men givetvis kan man passa på att ladda sin telefon även om man inte spelar musik...

Det gamla systemet med en gemensam kalender för både hela hallen och öppen träning kändes inte bra och vi fick många frågor om tex varför det stod "Bara en plats kvar" när hela hallen skulle bokas. Efter att ha pratat lite med de som levererar bokningssystemet till oss, TimeCenter, så kom vi fram till att det blir nog enklare att helt enkelt ha separata kalendrar i stället.

Sagt och gjort. Från och med i morgon (lördagen den 22:e) använder vi två separata kalendrar, en för öppna träningar som bokas en timme i taget och en för att boka hela hallen där man numera även kan välja mellan att boka 1, 2, 3 eller 4 timmar på en gång. Alla redan bokade tider ska även ha blivit flyttade till rätt kalender med.

Tveka inte att maila oss om ni har frågor eller får problem pga förändringen.

Uppdatering: Det blev lite konstigt när kalendrarna ändrades så ändringarna gäller redan från och med nu.

Under invigningshelgen fick vi många bra tips och förslag på förbättringar och vi har redan sett till att införa några av dem. En sak som påpekades var att gungan inte var korrekt invägd (det hade vi inte en aning om) och att sidorna bör sättas igen för att undvika skador (det visste vi om, men det hanns tyvärr inte med innan invigningen). Enligt reglerna ska det ta 3-4 sekunder för gungan återgå till startposition när den är belastad med 1 kilo längst ut på andra änden. Det blev lite experimenterande med improviserade vikter för att få en känsla av hur mycket vikt som behövdes för att få en korrekt balans.

gunga_test

Efter det så sattes en vikt på plats. Det blev lite "Man tager vad man haver" över det, men det viktiga är väl ändå att balansen blir rätt och att hundarna inte riskerar att skadas. Här syns även plexiglaset som är strappat på plats för att undvika tråkiga olyckor under träningen.

gunga_vikt

Däremot blir det inget A-hinder i hallen, i alla fall inte den här säsongen. Vi har skaffat en ny passande kedja men när vi provade att ställa upp hindret i hallen så visade det sig att hindret är så vasst undertill att det skär sönder mattan! Vi får se hur det ska lösas till nästa säsong, dvs om intresset för ett A-hinder ens är så stort att det behövs ett i hallen.

En sak som i alla fall jag (Martin) inte hade någon aning om var att rallylydnad är så olika som det är i olika länder, att det tex användes helt andra skyltar i Danmark var en total nyhet för mig. Eftersom Danmark ligger så nära att en del tävlar på andra sidan sundet så finns det numera en komplett samling danska rallylydnadsskyltar i hallen.

rallylydnad

Överlag börjar hallen bli lite mindre provisorisk och känns allt mer färdig, tex finns det numera ett städskåp med dammsugare samt en sprayflaska med rengöringsmedel, papper och trasor om det tex händer en liten olycka i hallen. Det finns även en liten förbandsväska, två brandsläckare och en brandfilt för större olyckor, men vi hoppas givetvis att vi hängt upp de sakerna helt i onödan...

ordning

Det finns också en sopsäck för skräp, en dunk med vatten samt några ringar för uppkoppling av hundar som inte tränar.

uppkoppling

En annan förfrågan var möjligheten att se vilka som bokat hallen, främst så man kan se vilka andra som bokat in sig på de öppna träningarna. Det ska vi givetvis fixa med.

Klocka och spegel, som också efterfrågades, är på gång. Någon som känner till en bra glasmästare i nejden?

Det var jättekul! Tack till alla som kom och testade att hallen verkligen blev vad vi hoppades att den skulle bli.

Här är lite bilder från dagen. Tyvärr blev bilderna inte så bra som jag hade önskat, men jag hoppas att de uppskattas ändå.

Nu ser vi fram emot morgondagen och fler ekipage som vill prova på den nya hallen.

DSC_4823
DSC_4835
DSC_4837
DSC_4855
DSC_4873
DSC_4876
DSC_4878
DSC_4880
DSC_4882
DSC_4894
DSC_4900
DSC_4901
DSC_4908
DSC_4913
DSC_4915
DSC_4920
DSC_4925
DSC_4932
DSC_4937
DSC_4944
DSC_4952
DSC_4970

Gården i vinterskrud

Gården i vinterskrud

Vintern har verkligen slagit till i Skåne nu, senaste veckan har det snöat och blåst och varit riktigt tråkigt väder. Synd att vi inte har hunnit öppna hallen ännu, jag kan tänka mig att många hade uppskattat att träna inomhus.

Hur som helst, nu är det ungefär två veckor kvar till vi öppnar och hittills är hälften av de tillgängliga tiderna till premiärhelgen bokade, vilket vi förstås är glada över! Vi planerar även att bjuda på fika under premiärhelgen till alla som passar på att provträna i hallen.

Det finns alltså fortfarande ganska många platser kvar, framför allt sen eftermiddag/kväll, så boka gärna om du är sugen på att provträna i hallen.

Nu är även tiderna för resten av februari öppna för bokning, ni kan se vilka dagar som är hinderdagar och hinderfria dagar samt vad olika tider kostar på sidan Bokning och priser.

Vi har även installerat och testat högtalare som man kan ansluta sin telefon till, det fungerade bra och lät riktigt fint. :)

Välkomna!

Ljuvlig sensommarkväll - utsikt från gården upp mot Olseröds by

Ljuvlig sensommarkväll - utsikt från gården upp mot Olseröds by. Nog längtar man till sommaren, även om alla årstider har sin charm.

Äntligen närmar det sig och om inget oförutsett händer kommer mattan läggas in om tre veckor, sen blir det premiär helgen efter.

Under premiärhelgen är hallen tillgänglig för öppen träning (dvs 4 ekipage samtidigt i hallen) och eftersom det är premiär är det gratis! Lördagen den 15e februari är det hinderdag och söndagen den 16e är det hinderfri dag.

Eftersom tanken är att så många som möjligt ska få en chans att prova på så ber vi er att inte boka mer än en tid per person.

Välkomna.