Småförbättringar i hallen

Under invigningshelgen fick vi många bra tips och förslag på förbättringar och vi har redan sett till att införa några av dem. En sak som påpekades var att gungan inte var korrekt invägd (det hade vi inte en aning om) och att sidorna bör sättas igen för att undvika skador (det visste vi om, men det hanns tyvärr inte med innan invigningen). Enligt reglerna ska det ta 3-4 sekunder för gungan återgå till startposition när den är belastad med 1 kilo längst ut på andra änden. Det blev lite experimenterande med improviserade vikter för att få en känsla av hur mycket vikt som behövdes för att få en korrekt balans.

gunga_test

Efter det så sattes en vikt på plats. Det blev lite "Man tager vad man haver" över det, men det viktiga är väl ändå att balansen blir rätt och att hundarna inte riskerar att skadas. Här syns även plexiglaset som är strappat på plats för att undvika tråkiga olyckor under träningen.

gunga_vikt

Däremot blir det inget A-hinder i hallen, i alla fall inte den här säsongen. Vi har skaffat en ny passande kedja men när vi provade att ställa upp hindret i hallen så visade det sig att hindret är så vasst undertill att det skär sönder mattan! Vi får se hur det ska lösas till nästa säsong, dvs om intresset för ett A-hinder ens är så stort att det behövs ett i hallen.

En sak som i alla fall jag (Martin) inte hade någon aning om var att rallylydnad är så olika som det är i olika länder, att det tex användes helt andra skyltar i Danmark var en total nyhet för mig. Eftersom Danmark ligger så nära att en del tävlar på andra sidan sundet så finns det numera en komplett samling danska rallylydnadsskyltar i hallen.

rallylydnad

Överlag börjar hallen bli lite mindre provisorisk och känns allt mer färdig, tex finns det numera ett städskåp med dammsugare samt en sprayflaska med rengöringsmedel, papper och trasor om det tex händer en liten olycka i hallen. Det finns även en liten förbandsväska, två brandsläckare och en brandfilt för större olyckor, men vi hoppas givetvis att vi hängt upp de sakerna helt i onödan...

ordning

Det finns också en sopsäck för skräp, en dunk med vatten samt några ringar för uppkoppling av hundar som inte tränar.

uppkoppling

En annan förfrågan var möjligheten att se vilka som bokat hallen, främst så man kan se vilka andra som bokat in sig på de öppna träningarna. Det ska vi givetvis fixa med.

Klocka och spegel, som också efterfrågades, är på gång. Någon som känner till en bra glasmästare i nejden?