Rallylydnad grundkurs, lördagar kl. 10 – 11.30 med start 20 maj

Plats: Olseröds hundcenter, utomhus (samt inomhus vid dåligt väder) 

Instruktör: Åsa Alfred

Dag och tid: Inställd pga för få anmälningar. Ev. flyttas fram till sommaren/hösten.

Kurstillfällen:

Pris: 1700 kr

5 platser

Rallylydnad är en kul sport som baserar sig på kommunikation mellan hund och förare och som präglas av att ekipaget har roligt tillsammans. Rallylydnad passar alla raser/blandraser och de flesta människor. På denna kursen lägger vi grunderna för att träna och tävla i rallylydnad.

Vi kommer att gå igenom nybörjarklassens skyltar, träna på de färdigheter hunden behöver kunna, träna på att utföra alla moment och gå enkla banor. Målet med kursen är att deltagarna ska veta hur man utför alla moment tävlingsmässigt men man kan naturligtvis gå kursen även om man inte siktar på att tävla - rallylydnad är en utmärkt aktiveringsform som bygger upp samarbetet mellan hund och förare. Endast belöningsbaserad träning!

Vi kommer att vara i vår inomhushall som är uppvärmd till ca. 10-12 grader samt att vi är utomhus om vädret är fint.

Förkunskaper: Det är en fördel om hunden har vissa grunder, som att kunna följa sin förare på vänster sida (fotgående/följsamhet) samt kunna utföra sitt-, ligg- och gärna stå-positioner. Vi kommer att jobba med koppel på så hunden behöver inte kunna vara lös med andra hundar i närheten. Har du en störningskänslig hund går det fint att gå kursen, du sätter själv målen för vad ni ska klara, men om du har en reaktiv hund som konstant skäller, gör utfall eller liknande kommer det att bli svårt för alla då lokalen har begränsad yta. I ett sånt fall är privat träningstid ett bättre alternativ.

Anmälan sker genom mail till kurs@olserodshundcenter.se

OBS! Av någon anledning hamnar ofta våra mail till hotmail- och gmail-adresser direkt i skräpkorgen - om du använder en sådan mailadress så är det bra om du tar en extra koll där.

Lägg gärna till kurs@olserodshundcenter.se i din adressbok så slipper du att mail från oss hamnar i skräpkorgen.

Uppge:

  • Vilken kurs det gäller
  • Förarens namn, adress och telefonnummer
  • Hundens namn, ras och ålder

Obs! Max 5 deltagare, vid färre än 3 anmälda kommer kursen tyvärr att ställas in.

Bekräftelse om du fått en plats på kursen samt faktura skickas ut via mail. Du är inte garanterad plats förrän fakturan är betald. Fakturan ska vara betald innan kursstart.

Vid återbud pga skada/sjukdom återfås kursavgiften förutsatt att återbud lämnas innan kursstart samt att giltigt veterinärintyg/läkarintyg kan uppvisas.

Deltagande på kurs sker på eget ansvar och deltagare är ansvarig för ev skador som deltagaren eller dennes hund orsakar. Deltagare ansvarar själv för att de själv och hunden är tillräckligt försäkrade.

Strikt hundägaransvar gäller och hunden ska vara vaccinerad enligt SKKs rekommendationer.