Praktisk information

För dig som inte varit hos oss tidigare kan den här sidan här kanske vara till nytta.

När man kör in mot gården så har man en röd byggnad på vänster sida - detta är vårt vandrarhem, här finns två toaletter samt möjlighet att fika/ha teori etc.  Det brukar normalt finnas kaffe och te som vi bjuder på. Man kan behöva samsas med eventuella gäster i vandrarhemmet.

Parkering finns strax intill/till vänster om vandrarhemmet (se bilden). OBS!! Ingen parkering inne på gårdsplanen utanför hallen, med undantag för de med rörelsehinder.

Var snäll och parkera INTE framför maskinhallens portar - på gården bedrivs jordbruksverksamhet och det kan vara en hel del jordbruksmaskiner i rörelse på väg in i eller ut från maskinhallen.

Vandrarhemmet har fyra stycken tvåbäddsrum, tre av dem har våningssängar, det fjärde är handikappanpassat och har två enkelsängar. Mer info om vandrarhemmet finns här.

Vandrarhemmet - här ser man även en av skyltarna på parkeringen.

Vandrarhemmet - här ser man även en av skyltarna på parkeringen.

Enkel skiss över gården

Enkel skiss över gården

Rastning av hund sker längs uppfartsvägen och grusvägarna, det är inte så mycket trafik  och man kan gå ganska ostört där. Det finns dock inte så mycket gatubelysning så under höst- och vinterkvällar är det rejält mörkt men det finns ficklampor att låna i både träningshallen och vandrarhemmet.

Var snäll och plocka upp efter din hund på hela området runt träningshallen/gården samt även längs uppfartsvägen från gården upp till korsningen. Soptunna för bajspåsar och annat skräp finns på gaveln av stallbyggnaden (alltså på vägen mellan vandrarhemmet och träningshallen). Bajspåsar finns i träningshallen samt i vandrarhemmet (ovanpå kylen till höger innanför dörren).

TRÄNINGSHALLEN
Efter vandrarhemmet (mot söder) ligger en röd byggnad med långsidan/baksidan mot vandrarhemmet, detta är en f.d. stallbyggnad. På andra sidan detta stallet finns gårdsplanen och där ligger även ingången till träningshallen. Träningshallen är byggnaden som ligger till vänster/i vinkel mot stallbyggnaden, skylt "Träningshall" till vänster om dörren. Se skiss längre upp på sidan.

Skylthallen

Träningshallen är olåst när ni kommer. Ljuset tänds (och släcks) automatiskt, det är ca. 10 minuters fördröjning vid släckning.

I hallen gäller att man använder inneskor eller går i strumplästen, golvet är dock ganska kallt så ett par inneskor är lämpligt att använda. Det går bra med ett par rena gympaskor eller liknande.

Innanför dörren finns en entrématta där man kan byta till inneskor, här står även en skohylla, sopsäck samt pantbehållare. Precis till höger innanför dörren finns det handdukar för att torka av hundarnas tassar. Det finns klädhängare till vänster innanför dörren, här hänger också skohorn.

OBS! Håll lite extra koll på era hundar när ni kommer in, det är inte helt ovanligt att hundarna kissmarkerar direkt innanför dörren medan ägaren är upptagen med att byta skor, hänga av sig etc.  Skulle det ändå ske en olycka finns det en sprayflaska med rengöringsmedel i städskåpet (i bortre hörnet rakt fram från där man kommer in) och det finns papper i en pappershållare på väggen till höger om bordet.

När ni plockar undan hinder etc efter er - håll koll på era hundar, koppla upp dem eller lägg i bur; det är väldigt mycket kissmarkeringar överallt i hallen, det har även legat högar med bajs - inte så roligt för den som kommer efter eller för oss som ska städa.

Det finns ett litet sortiment hundgodis och leksaker till försäljning i träningshallen, se prislista samt prislappar för pris, betalning via Swish eller lägg pengar i kassaskrinet som står där. I vandrarhemmet finns en enkel kiosk med drycker, godis, glass och snacks samt möjlighet att göra fika. Vi bjuder på kaffe och te och det brukar ofta finnas lite småkakor, övrigt betalas via Swish enligt prislista på kylskåpet.

Det finns kompostgallersektioner som man kan låna som temporära burar.
OBS! Kompostgallerna sitter ihop i sektioner om 4 galler - om du sätter ihop dem ytterligare så var snäll och dela på dem igen när du är klar!

I hallen finns agilityhinder, rallylydnadsskyltar och skylthållare, hoopershinder, koner, balanskuddar, balansbollarapporter, tomkartonger för nosework, vittringsapporter, targetmattor, lydnadshinder och kavalettibommar. Mindre prylar ligger i skåpen vid nödutgången - skyltar på skåpen visar vad som ligger i de olika skåpen -  och större saker står framme. Var vänlig ställ tillbaka allting på sin plats efter att du har använt det. Hooperstunnlarna ska hänga på väggen bakom hoopershinderna, korta agilitytunneln ska hänga på väggen ovanför de långa agilitytunnlarna.

TRÄNINGSPLANEN
Om du hyr träningshallen så ingår fri tillgång till träningsplanen.

Träningsplanen är omkring 1 hektar stor (ca 120 x 85 meter) och är ej inhägnad. Den ligger precis bakom träningshallen, är man i hallen går man ut ur hallen och svänger direkt vänster och går ut på baksidan av hallen. Från parkeringen kommer man snabbast ner till planen genom att gå ner till vänster om parkeringen (mellan vandrarhemmet och stengärdsgården) ner till träningsplanen.

Det finns agilityhinder, står de inte ute på planen så står de längs träningshallens södra gavel.

OBS! Inga lösa hundar utomhus förutom vid träning på träningsplanen! Det rör sig mycket vilt runt/på gården, det är inte ovanligt att möta rådjur nästan på gårdsplanen och de går ofta och betar på/i kanten av träningsplanen. Vi har även ett par katter som inte alls uppskattar att bli jagade, inte ens av snälla hundar!

Skulle det uppstå något problem eller du har några frågor när du är på plats kan du ringa
0733 98 90 75.

VÄLKOMMEN!