Praktisk information

För dig som inte varit hos oss tidigare kan den här sidan här kanske vara till nytta.

När man kör in mot gården så har man en röd byggnad på vänster sida - detta är vårt vandrarhem, här finns två toaletter samt möjlighet att fika/ha teori etc.  Det brukar normalt finnas kaffe och te som vi bjuder på. Man kan behöva samsas med eventuella gäster i vandrarhemmet.

Vandrarhemmet har fyra stycken tvåbäddsrum, tre av dem har våningssängar, det fjärde är handikappanpassat och har två enkelsängar. Mer info om vandrarhemmet finns här.

Vandrarhemmet - här ser man även en av skyltarna på parkeringen.

Vandrarhemmet - här ser man även en av skyltarna på parkeringen.

Enkel skiss över gården

Enkel skiss över gården

Parkering finns strax intill/till vänster om vandrarhemmet (se bilden). Det går även att stå mellan vandrarhemmet och stallbyggnaden om det är väldigt fullt på parkeringen.

Var snäll och parkera INTE framför maskinhallens portar - på gården bedrivs jordbruksverksamhet och det kan vara en hel del jordbruksmaskiner i rörelse på väg in i eller ut från maskinhallen.

Rastning av hund sker längs uppfartsvägen och grusvägarna, det är inte så mycket trafik  och man kan gå ganska ostört där. Det finns dock inte så mycket gatubelysning så under höst- och vinterkvällar är det rejält mörkt men det finns ficklampor att låna i både träningshallen och vandrarhemmet.

Var snäll och plocka upp efter din hund på hela området runt träningshallen/gården samt även längs uppfartsvägen från gården upp till korsningen. Soptunna för bajspåsar och annat skräp finns på gaveln av stallbyggnaden (alltså på vägen mellan vandrarhemmet och träningshallen). Bajspåsar finns i träningshallen samt i vandrarhemmet (ovanpå kylen till höger innanför dörren).

TRÄNINGSHALLEN
Efter vandrarhemmet (mot söder) ligger en röd byggnad med långsidan/baksidan mot vandrarhemmet, detta är en f.d. stallbyggnad. På andra sidan detta stallet finns gårdsplanen och där ligger även ingången till träningshallen. Träningshallen är byggnaden som ligger till vänster/i vinkel mot stallbyggnaden, skylt "Träningshall" till vänster om dörren. Se skiss längre upp på sidan.

Skylthallen

Träningshallen är olåst när ni kommer. Ljuset tänds (och släcks) automatiskt, det är ca. 10 minuters fördröjning vid släckning.

I hallen gäller att man använder inneskor eller går i strumplästen, golvet är dock ganska kallt så ett par inneskor är lämpligt att använda. Det går bra med ett par rena gympaskor eller liknande.

Innanför dörren finns en entrématta där man kan byta till inneskor, här står även en skohylla, sopsäck samt pantbehållare. Precis till höger innanför dörren finns det handdukar för att torka av hundarnas tassar. Det finns klädhängare till vänster innanför dörren, här hänger också skohorn.

OBS! Håll lite extra koll på era hundar när ni kommer in, det är inte helt ovanligt att hundarna kissmarkerar direkt innanför dörren medan ägaren är upptagen med att byta skor, hänga av sig etc.  Skulle det ändå ske en olycka finns det en sprayflaska md rengöringsmedel i städskåpet (i bortre hörnet rakt fram från där man kommer in) och det finns papper i en pappershållare på väggen till höger om bordet.

Det finns drycker och godis till försäljning samt hundgodis och leksaker, se prislista samt prislappar för pris, betalning via Swish eller lägg pengar i kassaskrinet som står där.

Det finns kompostgallersektioner som man kan låna som temporära burar.
OBS! Kompostgallerna sitter ihop i sektioner om 4 galler - om du sätter ihop dem ytterligare så var snäll och dela på dem igen när du är klar!

I hallen finns agilityhinder, rallylydnadsskyltar och skylthållare, hoopershinder, koner, balanskuddar, balansbollapporter, tomkartonger för nosework, vittringsapporter, targetmattor, lydnadshinder och kavalettibommar. Mindre prylar ligger i skåpen vid nödutgången - skyltar på skåpen visar vad som ligger i de olika skåpen -  och större saker står framme. Var vänlig ställ tillbaka allting på sin plats efter att du har använt det. Hooperstunnlarna ska hänga på väggen bakom hoopershinderna, korta agilitytunneln ska hänga på väggen ovanför de långa agilitytunnlarna. Var snäll och ställ agilityvippen så att ingen hund kan springa upp på den av misstag! Dvs ställ uppfarten mot tex däckets hållare eller annat som gör det svårare för någon hund att springa upp på den av misstag.

TRÄNINGSPLANEN
Om du hyr träningshallen så ingår fri tillgång till träningsplanen.

Träningsplanen är omkring 1 hektar stor (ca 120 x 85 meter) och är ej inhägnad. Den ligger precis bakom träningshallen, är man i hallen går man ut ur hallen och svänger direkt vänster och går ut på baksidan av hallen. Från parkeringen kommer man snabbast ner till planen genom att gå ner till vänster om parkeringen (mellan vandrarhemmet och stengärdsgården) ner till träningsplanen.

Det finns agilityhinder, står de inte ute på planen så står de längs träningshallens södra gavel.

Tänk på att inte ha din hund lös om du inte har full kontroll på den! Det rör sig mycket vilt runt/på gården, det är inte ovanligt att möta rådjur nästan på gårdsplanen och de går ofta och betar på/i kanten av träningsplanen. Vi har även ett par katter som inte alls uppskattar att bli jagade, inte ens av snälla hundar!

Skulle det uppstå något problem eller du har några frågor när du är på plats kan du ringa
0733 98 90 75.

VÄLKOMMEN!