Om oss

Vi som driver Olseröds hundcenter heter Åsa Alfred och Martin Persson.

Åsa är den som tränar och tävlar med de egna hundarna samt håller kurser och enskilda träningar. Är även trädgårdsinstresserad och odlar en hel del, samt är den som står för målningsarbete och fönsterrenovering här på gården.

Martin är den som får allting att funka - han kör traktorn som används för att sommartid klippa träningsplanen och vintertid för att ploga undan snö, han lagar saker som går sönder och fixar otaliga andra saker som behöver göras på en gård.

Indigo&jag

Åsa och Indigo

Martin&River

Martin och River

Sommaren 2013 flyttade vi från Östergötland till Skåne för att kunna förverkliga en dröm vi haft i många år, nämligen att starta ett hundcenter med bland annat möjlighet till inomhusträning.

Vi började direkt arbetet med att iordningställa det som kom att bli inomhushallen – tidigare ett grisstall, som stått tomt i nästan 15 år. Ni kan se mer om förvandlingen här. Under hösten/vintern 2013 tvättades, målades och fixades det i det gamla stallet och i januari göts golvet. Den 15 februari 2014 hade vi en invigningshelg där alla fick träna gratis och testa på den nya hallen. Vi hade en fantastisk helg med många besökare och alla verkade nöjda med den fina hallen.

Senare samma år anlade vi en stor träningsplan i anslutning till träningshallen. Planen är på ca 1 hektar, ej inhägnad.

Gården hade stått tom i några år när vi flyttade in och underhållet var ganska eftersatt på både boningshus och ekonomibyggnader. Vi har främst satsat på att få hallen klar så om ni tycker att gården inte ser ut att vara så välskött så beror det mest på att vi inte hunnit börja på resterande renoveringar och uppfräschningar.

Sommaren 2016 öppnade vi ett vandrarhem om totalt 8 bäddar. I vandrarhemsbyggnaden finns även toaletter och fikamöjligheter för de som tränar i hallen/på träningsplanen.

Vi har i dagsläget (mars 2021) två beauceroner samt en whippetvalp. Vi tränar bland annat spår, lydnad, rallylydnad och nosework men först och främst är de fantastiska familjemedlemmar.

Fyra av våra hundar

Fr. vänster: Garibaldi, Kenzo, Indigo och Chili - hösten 2013. Idag är det bara Indigo som finns kvar - Kenzo, Chili och Garibaldi är numera änglahundar och är otroligt saknade.

Åsa är den som står för träning och tävling, här med Garibaldi efter att ha tävlat lägre klass spår i Tranås och blivit uppflyttade.

Åsa är den som står för träning och tävling, här med Garibaldi efter att ha tävlat lägre klass spår i Tranås och blivit uppflyttade.

Martin leker med Sigge

Martin har stor del i hundarnas liv, förutom vad gäller just träning. Däremot leker han gärna med hundarna, här är det en ung Sigge som har roligt med husse.

Mer om våra hundar och deras träning kan man läsa om på Åsas privata hemsida:

www.fyrabusigabeauceroner.wordpress.com