Om oss

Vi som driver Olseröds hundcenter heter Åsa Alfred och Martin Persson.

Indigo&jag

Åsa och Indigo

Martin&River

Martin och River

Sommaren 2013 flyttade vi från Östergötland till Skåne för att kunna förverkliga en dröm vi haft i många år, nämligen att starta ett hundcenter med inomhusträning, lägermöjligheter etc.

Vi började direkt arbetet med att iordningställa inomhushallen, som tidigare varit ett grisstall men som stått tomt i nästan 15 år, se mer om förvandlingen här. Under hösten/vintern 2013 tvättades, målades och fixades det i det gamla stallet och i januari göts golvet. Den 15 februari hade vi invigning där alla fick träna gratis och testa på den nya hallen. Vi hade en jättetrevlig helg med många besökare och alla verkade nöjda med den fina hallen.

Senare samma år anlade vi en stor träningsplan i anslutning till träningshallen. Planen är på 13 000 m2, ej inhägnad.

Gården hade stått tom i några år när vi flyttade in och underhållet var ganska eftersatt på både boningshus och ekonomibyggnader. Vi har främst satsat på att få hallen klar så om ni tycker att gården inte ser ut att vara så välskött så beror det mest på att vi inte hunnit börja på resterande renoveringar och uppfräschningar. :)

Sommaren 2016 blev vårt "annex" klart - här finns ett vandrarhem om totalt 8 bäddar. I Annexet finns även toaletter och fikamöjligheter för de som tränar i hallen/på träningsplanen.

Vi har i dagsläget (hösten 2019) fyra beauceroner, två pensionärer och två yngre. Vi tränar bland annat spår, lydnad, rallylydnad och nosework men framför allt är de fantastiska familjemedlemmar.

Fyra av våra hundar

Fr. vänster: Garibaldi, Kenzo, Indigo och Chili - hösten 2013. Idag är Kenzo och Chili änglahundar, otroligt saknade.

Åsa är den som står för träning och tävling, här med Garibaldi efter att ha tävlat lägre klass spår i Tranås och blivit uppflyttade.

Åsa är den som står för träning och tävling, här med Garibaldi efter att ha tävlat lägre klass spår i Tranås och blivit uppflyttade.

Martin leker med Sigge

Martin leker med Sigge

Mer om våra hundar och deras träning kan man läsa om på Åsas privata hemsida:

www.fyrabusigabeauceroner.wordpress.com