Uncategorized

Nu är det roliga saker på gång här på Olseröds hundcenter!!

Vi har startat upp ett samarbete med instruktör Christina Unné, NoseWork Östra Skåne.

Christina är certifierad NoseWorkinstruktör, certifierad Doftprovsdomare samt agilityinstruktör.

Under sommaren kommer Christina att hålla kurser i både Nosework och Aktivering valp!

Mer info hittar ni här:

NW-kurser1

Varmt välkomna till en härlig sommarsäsong här på Olseröds hundcenter!

Träningsplanen

Träningsplanen

Träningsplanen

Träningsplanen

Nu är det underbart runt gården!

Nu är det underbart runt gården!

Visserligen är dagarna fortfarande förvånansvärt varma, men kvällarna blir snabbt mörkare och kallare så från och med denna veckan (v. 40) är vi tillbaka till "vinterpriser". Info om bokning, priser etc hittar man på hemsidan: www.olserodshundcenter.se.

Det går fortfarande att träna utomhus om man vill det, dock är balans, vipp, däck och säck inflyttade i hallen. Ute på planen finns hopphinder, slalom x 2, tunnlar och A-hinder. Dessa hinder kommer att vara kvar ute åtminstone hela oktober, om det inte blir ett väldigt snabbt väderomslag.

Denna veckan drar också AgilidAs kursverksamhet igång igen!

Vi hälsar såväl gamla som nya kunder hjärtligt välkomna till en härlig höst/vinter!

Fortfarande mest gröna träd men kvällarna börjar bli mörka och kyliga.

Fortfarande mest gröna träd men kvällarna börjar bli mörka och kyliga.

Bevattning-small

Ni som hyr träningsplanen eller går kurs här nu under sommaren kan komma att upptäcka att det ibland står en bevattningsmaskin tvärs över vägen upp till gården. Det är dock ordnat så att det går att köra förbi "bakom" maskinen genom att köra ut på åkern, man ser ganska tydligt hjulspåren och det går utmärkt att köra där bara man tar det lite lugnt och försiktigt.

Välkomna hit i sommar!

Planen

Igår flyttades nästan alla hinder ut på träningsplanen. Kvar i hallen är 10 nya fina hinder (i plast, perfekt för inomhusmiljön), långhopp, slalom, zickzack-slalom och det är även beställt tre nya tunnlar men de har inte hunnit komma ännu.

Nyahinder

Övriga hinder finns alltså ute och man kan hyra träningsplanen precis som man tidigare kunnat hyra hallen - vid hyra av planen ingår tillgång till hallen (förutom vid vissa specifika tillfällen, tex. om vi gör reparationer/underhåll i hallen, då informerar vi om det) om man skulle vilja gå in vid dåligt väder.

Priset är 150 kr/timme på vardagar och 200 kr/timme under lör-sön och helgdagar. Du bokar som vanligt via bokningssystemet på hemsidan.

Välkomna!

Omkring den 1 maj kommer vi att börja flytta ut alla hinder etc till utomhusplanen. Tanken är att det ska finnas en del agilityhinder kvar i hallen - dock enbart hopphinder och tunnlar samt ett vanligt slalom, ett zickzack-slalom samt ett långhopp. Övriga hinder, lydnadsmaterial etc. kommer att finnas ute på/vid träningsplanen. Lydnadsmaterial, slalombågar etc. kommer att finnas i ett litet förråd så snart vi hunnit bygga det, fram till dess får detta vara kvar inne i hallen.

Det kommer att gå att hyra utomhusplanen inkl hinder, lydnadsmaterial etc. precis som man gjort med hallen, man bokar på samma sätt och då ingår även möjligheten att gå in i hallen om vädret plötsligt skulle bli väldigt dåligt eller om det är extremt varmt ute - hallen håller ca. 20 grader även när det är betydligt varmare ute och det gör stor skillnad att komma undan solens strålar.

I början av juni planeras vårt gästboende vara klart - annexet är utrustat med  4 dubbelrum (våningssängar), toalett, badrum med dusch och toalett, enklare kök (mikrovågsugn, kylskåp, kokplatta, kaffekokare, vattenkokare), porslin och köksutrustning, matbord och stolar. Det kommer även att finnas bord och stolar utomhus om vädret är fint och man vill sitta ute och äta. Grill kommer att finnas tillgång till.

Boendet är i form av självhushållning, man medtar själv sängkläder (kuddar och täcke finns) och naturligtvis är hundar tillåtna i annexet. OBS att vid kurser/läger kan du behöva dela rum med någon, så tänk på att ha bur eller dylikt till din hund.

Rummen och gemensamma utrymmen städas innan avresa.

Vi kommer att ha några omgångar sängkläder för uthyrning om man glömmer att ta med.

Priser

Träningsplanen:

Vardagar:                                           150 kr/h

Lördag-söndag samt helgdagar:    200 kr/h

 

Boende i annexet:

250 kr/person och dygn (del i dubbelrum)

Vill man ha ett eget rum (när det finns möllighet till det) kostar det 500 kr/natt.

 

Uppställning av husvagn/husbil (med tillgång till toa/dusch i annexet):

Med el: 150 kr/dygn

Utan el: 75 kr/dygn

Till vår stora glädje är det nu klart att vi startar upp ett samarbeta med instruktör Ida Pettersson, som kommer att hålla sina kurser i vår inomhushall! Till att börja med blir det kurser i agility, belöningsutveckling och klickerträning, i januari planeras även kursstart av valp/unghundskurs och allmänlydnadskurs. Även fortsättningskurs i klickerträning och agility finns det planer på. Ida erbjuder också privat träning för enstaka ekipage och grupper.

Ida har en bred erfarenhet av hundträning och som instruktör. Hon är utbildad handledare hos Sveriges Hundungdom, utbildad agilityinstruktör hos Svenska Brukshundsklubben, snart färdig med sin Klickertränarutbildning hos Canis Hundskola och börjar inom kort på Instruktörsutbildningen hos Hand med Hund. Tidigare var hon själv aktiv på elitnivå i agility med bland annat SM-guld och landslagsdeltagande. Privat arbetar hon som veterinär och har själv fyra Shetland Sheepdogs som hon tränar och tävlar aktivt med.

Information om kurserna och hur man anmäler sig hittar du på Idas sida: www.agilida.se

Vi ser verkligen fram emot detta samarbete!