Grunder för tävlingshunden

2 platser kvar - kursen är igång men vill man hoppa in nu så kan man göra det till reducerat pris.

För dig som siktar på att tävla, antingen i lydnad, rallylydnad eller bruks – eller kanske i alla tre grenarna!

I den här kursen bygger vi grunderna för flera av de moment som ingår i både lydnad/brukslydnad och rallylydnad. Visserligen skiljer sig grenarna åt en del, framför allt i hur momenten utförs och bedöms på tävling, men när det gäller grunderna är det i stort sett samma saker man behöver jobba med.

Kursinnehåll:

  • Belöningar/belöningsutveckling
  • Följsamhet - fotgående - bakdelskontroll
  • Positioner/skiften (sitt, ligg, stå)
  • Inkallning, stadga/självkontroll
  • Kedjor
  • Användning av targets
  • Apportering

Förkunskaper: Inga förkunskaper behövs. Passar alla hundar, från 6 månader. Du bör vara intresserad av att tävla eftersom inriktningen kommer att vara träning för tävling.

Vi kommer att jobba med både kopplad och lös hund men bara en hund i taget när de är lösa. Hunden behöver klara av att jobba med andra hundar runt omkring. Har du en störningskänslig hund går det naturligtvis bra, du sätter själv målen för vad ni ska klara, men om du har en reaktiv hund (som tex gör utfall eller blir mycket stressad av andra hundar) kommer det att bli svårt för alla då lokalen har begränsad yta. I ett sånt fall är privat träningstid ett bättre alternativ.

Vidareutveckling: I denna kursen bygger vi upp grunderna till tävlingsmomenten, är ni intresserade av att gå vidare så kommer det senare i höst två uppföljningskurser: Lydnad startklass och klass 1 och Rallylydnad nybörjarklass/fortsättningsklass där vi fortsätter med att lära in alla tävlingsmoment i respektive klasser.

Plats: Olseröds hundcenter, uppvärmd inomhushall

Instruktör: Åsa Alfred

Tid: Onsdagar 18.30-20.30, 5 tillfällen med start 18 september 2019
(18/9, 25/9, 2/10, 9/10, 16/10)

Pris: 1600 kr

Anmälan sker genom mail till kurs@olserodshundcenter.se

Uppge:

  • Vilken kurs det gäller
  • Förarens namn, adress och telefonnummer
  • Hundens namn, ras och ålder

Obs! Max 5 deltagare, vid färre än 3 anmälda kommer kursen att ställas in.

Bekräftelse om du fått en plats på kursen samt faktura skickas ut via mail. Du är inte garanterad plats förrän fakturan är betald. Obs att fakturan ska vara betald innan kursstart!

Vid återbud pga skada/sjukdom hos hund eller förare återfås kursavgiften förutsatt att återbud lämnas innan kursstart samt att giltigt veterinär- eller läkarintyg kan uppvisas.

Deltagande på kurs sker på eget ansvar och deltagare är ansvarig för ev skador som deltagaren eller dennes hund orsakar. Deltagare ansvarar själv för att de själv och hunden är tillräckligt försäkrade.

Strikt hundägaransvar gäller och hunden ska vara vaccinerad enligt SKKs rekommendationer.