Rallylydnadskurs nybörjar- och fortsättningsklass

FULLBOKAD!

På denna kursen lägger vi grunderna för att kunna tävla i rallylydnad nybörjarklass samt även träna för fortsättningsklass. Vi kommer att gå igenom alla skyltar i de två klasserna, träna på att utföra alla moment, gå kortare sekvenser och hela banor. Målet med kursen är att deltagarna ska kunna tävla nybörjarklass samt ha goda kunskaper för träning inför fortsättningsklass.

Max 6 deltagare, för att kursen ska bli av krävs åtminstone 3 deltagare.

Förkunskaper: Kurs ”Grunder för tävlingshunden” eller motsvarande = hunden ska kunna följa sin förare (fotgående/följsamhet), kunna utföra sitt-, ligg- och stå-positioner, sitt kvar när föraren lämnar etc. Vi kommer att jobba med koppel på till att börja med men även delvis utan koppel så hunden behöver kunna jobba lös med andra hundar i närheten. Har du en störningskänslig hund går det naturligtvis bra, du sätter själv målen för vad ni ska klara, men om du har en reaktiv hund kommer det att bli svårt för alla då lokalen har begränsad yta. I ett sånt fall är privat träningstid ett bättre alternativ.

Plats: Olseröds hundcenter

Instruktör: Åsa Alfred

Tid: Onsdagar 18.30-20.30 varannan vecka, totalt 6 tillfällen med start 30 oktober 2019

(30/10, 13/11, 27/11, 11/12, 8/1 och 22/1)

Pris: 1850 kr

Anmälan sker genom mail till kurs@olserodshundcenter.se

Uppge:

  • Vilken kurs det gäller
  • Förarens namn, adress och telefonnummer
  • Hundens namn, ras och ålder

Obs! Max 5 deltagare, vid färre än 3 anmälda kommer kursen att ställas in.

Bekräftelse om du fått en plats på kursen samt faktura skickas ut via mail. Du är inte garanterad plats förrän fakturan är betald. Obs att fakturan ska vara betald innan kursstart!

Vid återbud pga skada/sjukdom hos hund eller förare återfås kursavgiften förutsatt att återbud lämnas innan kursstart samt att giltigt veterinär- eller läkarintyg kan uppvisas.

Deltagande på kurs sker på eget ansvar och deltagare är ansvarig för ev skador som deltagaren eller dennes hund orsakar. Deltagare ansvarar själv för att de själv och hunden är tillräckligt försäkrade.

Strikt hundägaransvar gäller och hunden ska vara vaccinerad enligt SKKs rekommendationer.