Jenny Wibäck – temadag i externbelöning — 16 maj 2020

I mitten av maj kommer Jenny Wibäck till Olseröds hundcenter och håller kurs under två dagar!

Lördagen den 16 maj

Temadag i externbelöning

 

Plats med hund: FULLBOKAT! 

Åhörarplats: FULLBOKAT!

OBS: Det går att sätta upp sig på reservlista.

Ang. situationen med Coronaviruset - vi räknar med att köra kursen som planerat, såvida inte några andra rekommendationer hinner komma innan dess. Eftersom det inte är så många deltagare så bör riskerna vara mycket små. Är vädret bra kan vi dessutom vara uomhus. Viktigt är förstås att man inte går kursen om man är sjuk! Som vanligt gäller att vid sjukdom och uppvisat läkarintyg/veterinärintyg får man pengarna tillbaka. 

Jenny är välkänd som föreläsare, skribent  och träningscoach inom hundsport, hon föreläser och coachar även inom mental träning. Hon har dömt på SM och Nordiska mästerskapen i lydnad, varit assisterande landslagscoach samt själv tävlat SM i lydnad. I januari 2017 utkom hon med boken "Starka tillsammans - i träning, tävling och tanke" som blivit mycket populär.

”Ledorden i mitt arbete som pedagog är Vilja Och Veta - i den ordningen. Jag tror på arbetsglädjen som vårt viktigaste verktyg för att nå meningsfulla mål och jag tror på vikten av att göra sin grej, för att hitta arbetsglädjen.

Förkortningen råkar bli "VOV" :-) och andra ledord för mitt arbete skulle kunna vara hundar och motivation. Jag coachar människor att motivera sina hundar och jag arbetar också med hur hunden kan vara en motivator för människor med särskilda behov.”

Om kursen:

"Denna kurs riktar sig till dig som söker efter ett alternativt belöningssystem för dig och din hund. Externa belöningar har många olika användningsområden - dels kan de komma till nytta i specifik detaljträning inom olika moment, men det är framförallt ett användbart system för att hitta rätt träningsläge och längre koncentration tillsammans med sin hund. Konceptet passar extra bra för hundar som kräver en bra löneförhandling innan de kavlar upp ärmarna, men kan också vara en lösning för hundar som får mycket ljud i träningen.

Såväl du som är igång med ditt tävlande, liksom du som är i startgroparna med en ny träningskamrat är varmt välkommen. Det enda som krävs är att du har en belöning som din hund är intresserad av - antingen något ätbart, eller en leksak.

De exempel som ges under kursen kommer främst vara kopplade till lydnad/brukslydnad, men eftersom vi arbetar med själva träningsläget mer än specifika moment så är även du som tränar inom andra grenar välkommen att delta.

Ur innehållet: 
- introduktion av externbelöning
- externbelöning för uthållighetsträning
- användning av extern belöning inom specifika moment (utifrån deltagarnas önskemål)
-  knep och rutiner för att få extern belöning att hålla lika bra på tävling som på träning."

Anmälan etc:

  • Det finns 6 platser med hund.
  • Det finns även 5 åhörarplatser.
  • Pris: 1600 kr för deltagare med hund, 500 kr för åhörare.
  • Tid: kl 11:30—18:30 inkl. 1 h paus (egen lunch/mellanmål medtages - det finns kylskåp, frys, microugn och spis).

Anmälan görs till kurs@olserodshundcenter.se  - principen "först till kvarn" gäller. Ange namn, adress och telefonnummer, info om hunden (namn/ras/ålder) eller om du vill gå som åhörare. Inom några dagar får du en bekräftelse och en faktura (skickas separat). Anmälan är inte komplett förrän fakturan är betald.

Anmälan är bindande vilket betyder att det normalt inte går att avboka. Kan du inte utnyttja din plats går det bra att du hittar en ersättare men det är du som har bokat som i så fall är ansvarig för betalningen. Om vi har någon på reservlistan som tar platsen så accepterar vi naturligtvis avbokning med full återbetalning. OBS: Anmälningar på reservlistan är inte bindande, du kan tacka nej om du blir erbjuden en plats.

Vid skada/sjukdom hos hund eller förare krävs veterinär- eller läkarintyg för avbokning med återbetalning.

Behöver man övernattning finns det möjlighet till det hos oss i vårt vandrarhem. Det finns tre stycken tvåbäddsrum (våningssäng). Pris 500 kr/natt (per rum). Hundar är självklart välkomna i alla utrymmen!

Det finns även möjlighet att ställa upp husvagn/husbil med tillgång till el. Pris 75 kr/natt.

Om det är fullt hos oss finns boende relativt nära: Degeberga stugby har ett flertal stugor där man får ha hund och Körsbärsgården bed & breakfast har rum där man får ha med sig hund.

Ett par veckor innan kurshelgen skickar vi ut ett mail med lite mer praktisk info om kursdagen.

TIPS: på söndagen håller Jenny kurs i momentträning lydnadskl 1 & 2!

Hjärtligt välkomna!

81588268-XQElT