Lydnadskurs inriktning startklass, tisdagar kl. 18 – 19.30, start 14 mars

Plats: Olseröds hundcenter, inomhus i uppvärmd träningshall och utomhus

Instruktör: Åsa Alfred

Dag och tid: Tisdagar kl. 18 - 19.30,  5 tillfällen med start 14 mars.

Kurstillfällen: 14 mars, 21 mars, 28 mars, 4 april och 11 april.

Pris: 1700 kr

KURSEN HAR STARTAT.

På denna kursen kommer vi att träna på de moment som ingår i lydnadens Startklass. Startklass är den klass man startar med när man tävlar i lydnad och målet med kursen är att deltagarna ska veta hur man utför alla moment tävlingsmässigt och hur mar lär hundarna de olika momenten. Man kan naturligtvis gå kursen även om man inte siktar på att tävla; att träna skapar fint samarbete mellan hund och förare, men vi jobbar med tävlingsmässigt utförande som . Endast belöningsbaserad träning!

Kursen kommer att vara i vår inomhushall som är uppvärmd till ca. 10-12 grader samt att vi kanske är utomhus när kvällarna börjar bli lite ljusare mot slutet av mars.

Förkunskaper: Det är en fördel om hunden har vissa grunder, som att kunna följa sin förare på vänster sida (fotgående/följsamhet) samt kunna utföra sitt-, ligg- och gärna stå-positioner men vi kommer att jobba individanpassat. Träningen sker med både kopplad och lös hund, men endast en lös hund i taget. Har du en störningskänslig hund går det fint att gå kursen, du sätter själv målen för vad ni ska klara och ni får en trygg hörna där hunden kan slappna av, men om du har en reaktiv hund som konstant skäller, gör utfall eller liknande kommer det att bli svårt för alla då lokalen har begränsad yta. I ett sånt fall är privat träningstid ett bättre alternativ.

Anmälan sker genom mail till kurs@olserodshundcenter.se

OBS! Av någon anledning hamnar ofta våra mail till hotmail- och gmail-adresser direkt i skräpkorgen - om du använder en sådan mailadress så är det bra om du tar en extra koll där.

Lägg gärna till kurs@olserodshundcenter.se i din adressbok så slipper du att mail från oss hamnar i skräpkorgen.

Uppge:

  • Vilken kurs det gäller
  • Förarens namn, adress och telefonnummer
  • Hundens namn, ras och ålder

Obs! Max 5 deltagare, vid färre än 3 anmälda kommer kursen tyvärr att ställas in.

Bekräftelse om du fått en plats på kursen samt faktura skickas ut via mail. Du är inte garanterad plats förrän fakturan är betald. Fakturan ska vara betald innan kursstart.

Vid återbud pga skada/sjukdom återfås kursavgiften förutsatt att återbud lämnas innan kursstart samt att giltigt veterinärintyg/läkarintyg kan uppvisas.

Deltagande på kurs sker på eget ansvar och deltagare är ansvarig för ev skador som deltagaren eller dennes hund orsakar. Deltagare ansvarar själv för att de själv och hunden är tillräckligt försäkrade.

Strikt hundägaransvar gäller och hunden ska vara vaccinerad enligt SKKs rekommendationer.