Rallylydnad grundkurs – startas vid tillräckligt många anmälda

På grund av för få anmälda ställs kursstarten 21 mars in. Kursen kan startas upp med kort varsel vid tillräckligt många anmälda.

På denna kursen lägger vi grunderna för att kunna träna och tävla rallylydnad nybörjarklass.

Vi kommer att gå igenom alla skyltar som ingår i nybörjarklassen, träna på att utföra alla moment, gå kortare sekvenser och så småningom hela banor. Målet med kursen är att deltagarna ska kunna gå en tävlingsmässig nybörjarklassbana, men man kan naturligtvis gå kursen även om man inte siktar på att tävla. Vi kommer framför allt att vara i vår inomhushall men vid bra väderlek kan vi även komma att vara ute på träningsplanen.

Kursen omfattar 5 kurstillfällen à 2 timmar.

Förkunskaper: Det är en fördel om hunden har vissa grunder, som att kunna följa sin förare på vänster sida (fotgående/följsamhet) samt kunna utföra sitt-, ligg- och gärna stå-positioner. Vi kommer att jobba med koppel på så hunden behöver inte kunna jobba lös med andra hundar i närheten. Har du en störningskänslig hund går det fint att gå kursen, du sätter själv målen för vad ni ska klara, men om du har en reaktiv hund som konstant skäller, gör utfall eller liknande kommer det att bli svårt för alla då lokalen har begränsad yta. I ett sånt fall är privat träningstid ett bättre alternativ.

Plats: Olseröds hundcenter, utomhus vid bra väder, annars inomhus i uppvärmd träningshall. 

Instruktör: Åsa Alfred

Tid: Ej bestämt 

Pris: 1600 kr

Anmälan sker genom mail till kurs@olserodshundcenter.se

OBS! Av någon anledning hamnar ofta våra mail till hotmail- och gmail-adresser direkt i skräpkorgen - om du använder en sådan mailadress så är det bra om du tar en extra koll där.

Lägg gärna till kurs@olserodshundcenter.se i din adressbok så slipper du att mail från oss hamnar i skräpkorgen.

Uppge:

  • Vilken kurs det gäller
  • Förarens namn, adress och telefonnummer
  • Hundens namn, ras och ålder

Obs! Max 5 deltagare, vid färre än 3 anmälda kommer kursen att ställas in.

Bekräftelse om du fått en plats på kursen samt faktura skickas ut via mail. Du är inte garanterad plats förrän fakturan är betald. Fakturan ska vara betald innan kursstart.

Vid återbud pga skada/sjukdom hos hund återfås kursavgiften förutsatt att återbud lämnas innan kursstart samt att giltigt veterinärintyg kan uppvisas. Vid sjukdom hos ägaren återbetalas kursavgiften i helhet om återbud lämnas innan kursstart.

Vi håller naturligtvis avstånd och om man känner sig sjuk stannar man hemma. Vi kommer att vara i en inomhuslokal som är 300 m² så det kommer att finnas gott om plats och vi kan hålla bra avstånd till varandra. Obs - endast en person per hund för att vi inte ska bli för många!

Deltagande på kurs sker på eget ansvar och deltagare är ansvarig för ev skador som deltagaren eller dennes hund orsakar. Deltagare ansvarar själv för att de själv och hunden är tillräckligt försäkrade.

Strikt hundägaransvar gäller och hunden ska vara vaccinerad enligt SKKs rekommendationer.