Nybörjarkurs rallylydnad tisdagar start 5 februari – FULLBOKAD

Plats: Olseröds hundcenter

Instruktör: Åsa Alfred

Kurskod: 19-01

Tid: Tisdagar 18.30-20.30, 5 tillfällen med start 5 februari 2019 (5, 12, 19 och 26 februari samt 5 mars)  - FULLBOKAD!

Pris: 1600 kr

På den här kursen tar vi klivet in i rallylydnadens roliga värld! Rallylydnad är en hundsport där ekipaget ska följa en bana med skyltar och vid varje skylt ska man utföra olika moment. Glädje, kommunikation och samarbete premieras och man får prata med sin hund även på tävling.

Denna kursen är en bra introduktion till rallylydnaden - vi kommer att gå igenom alla skyltarna i nybörjarklass samt vilka regler som gäller. Vi tittar på vilka grundfärdigheter som man kan ha nytta av och det blir träning på enskilda moment, kombinationer och kortare banor.

Rallylydnad passar både för de som vill träna för att ha kul likaväl som de som satsar på att tävla.

Max 5 deltagare, för att kursen ska bli av krävs åtminstone 3 deltagare.

Förkunskaper: Inga förkunskaper krävs. Hunden bör dock klara av att jobba med andra hundar i närheten. Har du en störningskänslig hund går det naturligtvis bra, du sätter själv målen för vad ni ska klara, men en reaktiv hund kommer att göra det för svårt för alla. Har du en reaktiv hund lämpar sig förmodligen privat träningstid bättre.

Anmälan sker genom mail till kurs@olserodshundcenter.se

Uppge:

  • Vilken kurs det gäller
  • Förarens namn, adress och telefonnummer
  • Hundens namn, ras och ålder
  • Eventuell tidigare erfarenhet av träning eller tävling i någon hundsport

Bekräftelse om du fått en plats på kursen samt faktura skickas ut via mail. Du är inte garanterad plats förrän fakturan är betald.

Vid återbud pga skada/sjukdom hos hund eller förare återfås kursavgiften förutsatt att återbud lämnas innan kursstart samt att giltigt veterinär- eller läkarintyg kan uppvisas.

Strikt hundägaransvar gäller och hunden ska vara vaccinerad enligt SKKs rekommendationer.